March 20, 2012

Beralih ke Twitter

Jam sekarang menunjukkan pukul 11.04 minit pagi...pada jam 11.04 minit pagi ini aku telah membuka laman web www.blogger.com dan telah klik ke Posting baru..untuk aku update new entry laaaa..!!..adoii...saje je nak buat intro panjang sket..walaupun tak brapa ramai orang yang sudi nak menjengah ke blog aku..T_T...sedihnya...datang la melawat ke blog aku...tak kesian ke...bagi page stat banyak sket pon jadik la...(tudia bak hanggg..menagih simpati ke entry kali nih..)...hahaha..bukan itu tujuan sebenarnya..tujuan sebenarnya adalah di perenggan kedua...dem..itu pon nak kene cakap ke...


Okk...sebagai manusia biasa dan insan yang lemah dan saling bergantung harap kepada-Nya...aku telah membuat 1 keputusan iaitu untuk mengaktifkan diri ke dunia Twitter...hahaha..baru kenal je amende tuh Twitter..seriyes noob seh aku...!!~..menatang burung biru tuh dah wujud betahun2 lamanya..aku nih je ketinggalan zaman...so, aku dapati Twitter agak menyeronokkan berbanding pesbuk...so, nanti andai kata pesbuk aku jarang update or aku tak balas komen korang or balas lambat..jangan ler marah plak yer....cuma jarang aktif je kat pesbuk nih..ngeh3x..ok ok....kenapa aku memilih Twitter berbanding Facebook..


1) Facebook tuh ramai je kawan..kadang2 wall post aku penuh dengan orang yang aku tak kenal...nak remove...rasa malas plak...


2) Rasa macam takleh nak wall post selalu kat pesbuk...takut orang kata menyemak je kan..contohnya camnih..(ish..asyik2 budak nih je yang post...semak wall aku je...remove la dia nih)...ahahaha..tp aku nih bukan kesah sangat hal tuh...aku post aja...


3) wall post pesbuk bagi aku besenya untuk benda2 umum yang melibatkan manusia2 di luar sana...so, apalah sangat kalau kita nak post pasal diri sendiri contohnya "pagi tadi aku makan nasik goreng", "tadi aku kene marah dengan mak sebab jentik dahi adik"...so, benda2 tuh orang taknak amek tahu sangat pon...dan aku plak suka update status yang orang taknak tahu..so, Twitter la tempatnya..ngeh3x...


4) kenapa aku pilih Twitter...sebab ia simple...dan aku boleh update status aku sesuka hati....orang nak baca...baca la...tak nak sudah...tak paksa...malah nak klik "Unfollow" pon boleh...tiada paksaan...sebabnya aku nih mmg suka update status kat YM aku..


5) Twitter plak guna short character je...if orang nak marah aku..kene guna ayat pendek la...make sure lengkap..baru aku paham..selain itu..interface and layout Twitter pon menarik....


6) Bukan nak kata Facebook tak bagus...Yes...facebook memang berguna buat aku untuk mencari ilmu...banyak orang share ilmu..so, aku login pesbuk just for that...want to know new info, grup2 UTFC buat event...so, kene la amek tahu...




hahaha...itu je la kot rasanya...mungkin banyak lagi..tapi rasanya malas dah nak tulis..korang paham2 sendiri la..mungkin pendapat aku nih ada yang bercanggah dengan pendapat pembaca2 yang lain...so, depend pada para pembaca la nak komen guaneee...pendapat itu hak masing2..ini pendapat aku..huhuhuhuhuh.....adiosss..~~~..


Opssss..lupa plak..kalau nak follow aku...just klik sini..gambo comel nih..






Okk....daaaa!!!~~~..baru buleh chowww..~~



p/s : comeyyyy weyyhhh menatang burung nih..!!!~~~...twitter...twitter..!!!

2 comments:

Syarifah Maryam Salsabila said...

tahniah dah ade acc twitter...slmt ber tweet2..Saya punya twitter pun dah bersawang..lama x bukak..hehehe

eiyra said...

salam...hey lme x btukar khabar berita..hehe..t follo blk ke twitter