June 24, 2013

Killer Baring Putar Alam !

Gila apa tajuk entry macam tu...??..kekeke

actually entry kali ni pasal sepak takraw..permainan orang2 laki...ye eh org laki je ke main??..lepas aku gugel2 skit..rupa2nya ada je orang pompuan main sepak takraw...uhh..

apa kaitan takraw ngan diri aku???..aku bukannya nak sembang pasal rule ke, teknik2 rahsia or lipatan maut membelah bumi ke...sebenarnya saje je nak bagitau yang aku mula main takraw masa dekat university...

mula2 aktif main masa first year je...maklum la masa tu geng pon tak ramai..bermula dengan takraw bulatan macam gambo kat bawah ni..

Source : http://dewanpemudapaskawasanmachang.blogspot.com/
Lepas tu baru berjinak2 main atas court..tu pon court buruk je, net pon longgar..maklum la.. Noobs kan..kang kalau main atas court betol akan terasa la diri ni boleh spoilkan 1 team..hihihi..

itu kisah 3 tahun lepas..so, masuk second year, dah tak aktif sport..Malas itu salah satunya..hihih...then bila masuk final year kat usm, baru la dapat diri ni aktif dalam takraw...!!.. I love it...performance improved....ngeh3x..Tambahan lagi ramai membe2 yang giat aktif dan memberi sokongan kepada takraw ketika saat2 akhir dkt usm ni...sedih pulak..tsskk..~~..maklum la..dekat kawasan rumah aku bukannya ada org main takraw pon...T__T...at least ada la jugak kenangan yang dapat aku ingat sampai mati..

Ish!!!...aku rasa punch line yang aku nak bagitau dalam entry kali ni macam tak sampai je..!!..arghh..!!..frustt...!!

Anyway terima kasih kepada : Bandiii (killer baring seret), besye, makrip, kemal, bangedil, sunshine, kamil, haikal (roach) dan lain2 untuk kenangan manis saat2 akhir ni...

Jika ada umur yang panjang, jika bertemu kat mana2...mohon ajak la bertakraw lagi..~~..tak kesah la takraw or futsal ke...jika itu dapat merapatkan ukhwah, aku ON!!! je...

p/s: Setelah membuat kajian..apa yang aku nmpak aktiviti sukan mampu merapatkan ukhwah sesama manusia..~~Oleh itu nasihat abg senior untuk adik2 junior..create la sebanyak mungkin aktiviti2 outdoor (ditujukan lebih kepada Computer Science USM)...so, nanti takde la perasaan awkward bila jumpa senior dengan junior kan..mohon buang jurang antara junior dan senior..best kan..??..bagi yang ulat buku tahap dewa tu, turun2 lah bersosial..jangan dok perap badan dlm bilik je...cipta la satu kenangan terindah masa dekat universiti ni...!!..nanti kalau cucu korang tanya nnt apa yang atuk buat masa kat universiti dulu..takkan korang nak ckp korang stadi doploh pat jam..lepas tu turun kafe makan then naik balik stadi lepas tu tidoq then bangun p kelas balik bilik stadi makan tidoq...GET A LIFE PEOPLE!!!!...dah habis point...huh penat..!!~..rasa macam tak sampai lagi apa yang aku nak bagitau..tak rasa klimaks pon..ish..!!~

Gambar lari tajuk~~