February 24, 2011

Masalah...Masalah...

sebenarnya aku tak taw pe tujuan blog aku nih ditubuhkan...nak share cite sedih ke..cite gembira ke..citer blue ke...ntah aku pon xtaw..aku main taip je...cuma hari nih aku rasa mcm 1 benda yang penting telah hilang dan smakin hari smakin jauh meninggalkan aku...aku nak kejar balik..jauhnya benda penting tuh lari....antara lelaki dengan lelaki...ada perbezaan x??....ada kot..ari tuh aku tengok statement sorang mamat cilake nih mengAdmitkan dirinya seorang gay...maknanya aku xsama ngan si bedebah nih...sbb aku xgay...

kalau orang2 keliling nmpak aku gembira...sronok2..gelak2...tp jauh disudut hati nih smua palsu je....rasa mcm susah dh nak timbulkan rasa gembira ngan penuh jujur nih...bila da dapat jalan penyelesaian..skejap je jadi serabut balek...zzzz....skarang nih pon kepala aku tengah serabuttt....aku cuma mampu tadah tengan je lepas smayang mintak boleh survive dengan ujian-Nya nih...macam2 piki...tapi aku besyukur gak...sbb dengar cite..lagi banyak kite piki....lagi aktif n cergas otak kita...tp aku nih bukan piki bende yang sepatotnya dipikikan...=.="...dulu cikgu tusyen aku ckp...orang malaysia nih probability stat nyanyok umoq 40++ tahun...sbb pa???..sebab amalan hidup diorang..bazirkan otak ngan benda yang sia2..g isap gam..isap rokok..tengok blue..tengok maksiat..makan benda2 haram..pastuh plak dicompare ngan dengan otak orang luar negara..diorang umo 60 70 yang dh beruban 1 kepala pon still jadik lectrer kat university..

kalau kita kejar akhirat..insyaAllah akhirat kita dapat..dunia pon kita dapat...kalau kita kejar dunia...mungkin dunia kita dapat..tp belum tentu akhirat kita selamat..

1 comment:

sNoe~ said...

Sedey lak banyak post kamu ni.. banyak masalah ke..? tak pe2 masalah mematangkan diri.. tak mo sedey tau..